Писарево и Средно село се събраха за общ „Празник на буквите“

ОУ „Васил Левски“ от Средно село, Златаришко гостува на ОУ „Отец Паисий“, Горнооряховско за „Празник на буквите“. На сцената на НЧ „Съгласие 1905“, което беше домакин на празника, се изявиха всички таланти на двете училища, но в центъра на вниманието бяха първокласниците. Гости бяха зам. кметът на Община Горна Оряховица Григор Минков, кмета на Писарево Ахмед Мустафов, председателят и секретарят на НЧ „Съгласие 1905“, родители.

Директорът на училището-домакин Искрена Станчева приветства гостите, а празничният спектакъл започна с песента „Обич“ по стихове на Дора Габе. Към децата и гостите се обърна и директорът на училището в Средно село Димитринка Димова. След кратка презентация за делото на св. св. Кирил и Методий, първокласниците излязоха на сцената с литературно-музикална програма „Вече сме грамотни“ с ръководител Бистра Цанева.

Деца от двете училища се редуваха с песни и стихове, докато за финал всички участници излязоха на сцената и заедно изпяха „За теб, Българийо“, развявайки национални знамена. Последва и кулминацията на вечерта, при която първокласниците и техните учители от двете училища се качиха отново на сцената, за да получат удостоверения за грамотност, грамоти и книжки за награда.

Писарево и Средно село се събраха за общ „Празник на буквите“